DR. LUNCZER ISTVÁN

DR. LUNCZER ISTVÁN

Orvosigazgató

Mentés, sürgősségi betegellátás és interkontinentális intenzív transzport területén is tapasztalt oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvos.

2003-ban, még orvostanhallgatóként kezdett dolgozni az életmentés területén, amelynek számos szintjén és szervezeti formájában tevékenykedett. 2007 és 2015 között helikopteres légimentő orvosként, 2012 óta pedig a nemzetközi légi betegszállításban dolgozik. Oktatóként részt vett mind a graduális orvosképzésben, mind a European Resuscitation Council (ERC) által szervezett emelt szintű újraélesztés kurzusokon. Emellett több szakkönyv számos fejezetének szerzője.

A TrustAir Aviation orvosszakmai igazgatójaként elsődleges célkitűzése, hogy a speciális repülőgépek fedélzetén szállított betegek professzionális, nemzetközi mércével mérve is magas színvonalú ellátást kapjanak. Feladatköre ennek megfelelően az egészségügyi személyzet kiválasztása és képzése, a legújabb szakmai irányelvek adaptációja, a mentőrepülések végrehajtásához szükséges gyógyszerek és eszközök meghatározása és folyamatos fejlesztése, valamint a betegszállítás orvosszakmai szempontjainak megrendelővel történő egyeztetése.