Szakmai tapasztalat

A TrustAir Aviation menedzsmentje sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi repülések terén. Legyen szó rendszerfejlesztésről, zöldmezős beruházásról, startup vállalkozásról, vagy éppen légijármű fedélzetén beteget ellátó nemzetközi orvosi misszióról, cégünkben mindezen kompetenciák és tapasztalatok egyedülálló módon vannak meg.

A MAGYARORSZÁGI HELIKOPTERES LÉGIMENTÉS ÚJRASZERVEZÉSE

Alig több,mint egy év kellett, hogy a feladatszabástól a koncepció megírásán keresztül a cégbejegyzésen át az első helikopter felszállásáig eljussunk.

A légimentési rendszer kiépítésének 5 éve alatt – a teljesség igénye nélkül – új telephelyek nyíltak meg, új bázisok épültek fel, jelentős mértékben bővült a hozzáférés, javult az esélyegyenlőség. Helikopter modernizáció zajlott, amelynek eredményeképp létrehoztuk az ország legmodernebb helikopter flottáját. Új, széleskörű képzési rendszer épült ki, a pilóták szimulátoros képzésétől a szerelők gyári tréningjén át az egészségügyi dolgozók tudományos konferenciájáig.
SMS-t (Safety Management System) vezettünk be, repülés-koordinátori és repüléskövető szolgálat indult, minden területre kiterjedő szabályzók íródtak. Több, mint 11000 feladat alatt több, mint 6000 repült óra mellett közel 36000 fel-és leszállást hajtottak végre a gépek.

NEMZETKÖZI SZEREPVÁLLALÁS

A mentőtisztjeink, orvosaink éveken keresztül hónapokat töltöttek Koszovóban, ahol az EULEX helikopteres mentési projektjében dolgoztak. Ügyvezetőnk a projekt felállításáért, működéséért, szervezéséért volt felelős, az egészségügyi kollégák pedig a nemzetközi, többnyelvű környezetben edződtek és hajtottak végre légimentési feladatokat, nemzetközi betegszállításokat a misszió során.

REPÜLŐGÉPES NEMZETKÖZI BETEGSZÁLLÍTÁS

A kezdetben helikopterekkel elvégzett néhány nemzetközi légiszállítás után az orvosi team a stratégiai partnerünk (FAI AG) gépein végezte a nemzetközi repatriációkat. Mire a TrustAir Aviation Kft saját gépeivel piacra lépett, addigra már közel félezer feladatot tudhattunk a hátunk mögött. Ezek között kedvelt turistacélpontokból hazaszállított betegek éppúgy voltak, mint krízisövezetekből evakuált sérültek.

Kompetenciák

Betegszállítási tevékenységünk az alábbi területekre terjed ki, legyen szó akár speciális MENTŐREPÜLŐGÉPES, akár KERESKEDELMI JÁRATON történő légi betegszállításról:

  • intenzív ellátást igénylő, lélegeztetett páciens szállítása,
  • speciális rögzítést igénylő páciens szállítása,
  • súlyos fertőző betegségben szenvedő beteg szállítása,
  • csecsemők és kisgyermekek szállítása,
  • transzplantációs teamek és szervek szállítása.

A betegszállításoknál – a páciens állapotától és a szállítás során esetlegesen fellépő komplikációktól függően – különböző szinten képzett munkatárs, illetve munkatársak működnek közre kísérő személyzetként.

  • mentőápoló – könnyű, önálló mozgásra, kommunikációra alkalmas beteg kísérete
  • mentőtiszt – középsúlyos és súlyos, eszméletén lévő páciens kísérete, az előírt, beállított orvosi kezelés (infúzió, gyógyszerelés) felügyelete a szállítás alatt
  • sürgősségi-, illetve intenzív-terápiás szakorvos – súlyos, kritikus állapotú, eszméletlen személy kísérete, az előírt, beállított orvosi kezelés (infúzió, gyógyszerelés) felügyelete és sz.e. módosítása a szállítás alatt

Speciális mentőrepülőgépen mentőtiszt és szakorvos együtt kíséri az általában intenzív ellátást igénylő betegeket.