Eszközök

Alábbiakban bemutatjuk azon eszközeinket, amelyeket a légi betegszállítás során használunk a betegek ellátásakor.


ZOLL X Series®

A ZOLL X Series® monitor/defibrillátor rendszer egy megfelelően kicsi, kis tömegű, akkumulátorról is jelentős készenléti és üzemidővel kiszámíthatóan működő, ezért a kórházon kívüli ellátásban és a légimentés körülményei között is kifejezetten jól alkalmazható eszköz.

A készülék alkalmas különböző típusú EKG-k készítésére, a vér oxigéntelítettségének monitorizálására, vérnyomásmérésre, a kilégzésvégi széndioxid és a testhőmérséklet mérésére, defibrillálásra, pacemaker vezérlésre, illetve invazív csatornáin keresztül akár artériás nyomás és pulzushullám valós idejű követésére is.


Flight 60 lélegeztetőgép

A Flight 60 lélegeztetőgép egy olyan csúcsminőségű hordozható respirátor, amely több különböző nyomás-, és volumen-kontrollált üzemmódban alkalmas az ágy mellett és a transzport alatti lélegeztetésre. Legyen szó csecsemőről, gyermekről, vagy kritikus állapotú felnőttről, a Flight 60 a legmegfelelőbb lélegeztetési stratégiát képes biztonságosan produkálni.

Kompakt, könnyű és a 12 órás üzemidőt biztosító akkumulátorának köszönhetően a jelenleg elérhető egyik legbiztonságosabb transzport-lélegeztetőgép a piacon, amely a légibetegszállítás kihívásainak is tökéletesen megfelel. A Flight 60 fel van szerelve a legmodernebb funkciókkal, amelyek így biztonságossá és egyszerűvé teszik használatát. Az aktuális áramlás mérés, a beágyazott FiO2 érzékelő, a jól áttekinthető grafikus kijelző mind a megfelelő lélegeztetési stratégia kivitelezését és a beteg maximális biztonságát szolgálják.


Braun Perfusor® Compact fecskendős pumpa

A Perfusor® Compact egy olyan csúcstechnológiát képviselő, könnyen kezelhető fecskendős pumpa, amely sokrétű szolgáltatásaival, kis méretével, és kis súlyával ideális és biztonságos eszköz egy kritikus állapotú beteg légi úton történő transzportja során. A keringéstámogatás, altatás, relaxálás, szedáció, ionpótlás gyógyszerei pontosan és biztonságosan adagolhatóak, akár 0,1-99,9 ml/óra sebességtartományban, hosszú órákon, akár napokon keresztül.


Propaq ® LT monitor

A Propaq LT kis méreténél, könnyű mobilizálhatóságánál és tartós működésénél fogva lehetővé teszi, hogy a beteg monitorizálása a szállítás alatt mindvégig teljes legyen.

Az egyszerű és intuitív felhasználói felülete és egyedi konfigurációja lehetővé teszi a magasan képzett személyzetnek, hogy a beteg állapotát pillanatról-pillanatra monitorizálni tudják. A szívfrekvencia és perifériás pulzus mérése, a 3 vagy 5 csatornás EKG, oxigén szaturáció, vérnyomás, és a légzésszám monitorizálási funkció mind megtalálható a készülékben. A kompakt kialakítás miatt tömege kisebb, mint 1 kg. Újszülött, gyermek és felnőtt beteg esetén is egyaránt biztonságosan használható. A Masimo SET® mozgás-toleráns rendszerének köszönhetően a transzport során a legmegfelelőbb választás.


Abbot i-STAT vérgázanalizátor

Az i-STAT analizátor egy olyan, okostelefontól nem sokkal nagyobb eszköz, amely a beteg mellett, a nagy laboratóriumi centrumoktól távol képes 2 perc alatt tájékoztatni a vizsgálót a páciens különböző paramétereiről. Elég csupán 1 csepp vér ahhoz, hogy a pontos vérgáz és elektrolit értékek, a vérkép bizonyos elemei, alvadási paraméterek, vagy speciális markerek vizsgálati eredményei rendelkezésünkre álljanak.


Scoop EXL Lapáthordágy

A Ferno Scoop EXL lapáthordágy elengedhetetlen eszköz a betegek és sérültek biztonságos és legkevesebb vongálással járó atraumatikus mobilizálásához. A két félre szétválasztható, változtatható méretű lapáthordággyal a betegek minimális mozgatásával lehet a gerinc és medence sérülteket, kritikus állapotú pácienseket áthelyezni a betegágyról a hordágyra, röntgen asztalra, de akár CT vizsgálatra is.


EZ-IO®

Az EZ-IO® intraossealis fúró segítségével néhány másodperc alatt lehetséges egy biztonságos gyógyszerbeviteli út kialakítása gyermekeken és felnőtteken egyaránt. Az eltérő méretű gyémánt tűk segítségével a test több pontján van lehetőség életmentő és kritikus helyzetekben is a gyors és hatékony gyógyszer bejuttatásra.


Jet Compact motoros leszívó

A hordozható leszívó változtatható erősségű negatív nyomás biztosításával képes a beteghez adaptáltan biztonságosan eltávolítani a száj és garatüregben, illetve a légutakban található váladékokat. Kis tömegének és megfelelő ergonómiai tervezésének köszönhetően könnyen elhelyezhető mentőjárművekben, vagy hordtáskában is.


Baby Pod

A Baby Pod egy különlegesen erős karbon/kompozit anyagból készített, extra könnyű inkubátor, ami csecsemők szállítására alkalmas 8 kg testsúlyig. A benne található vákuummatrac és hevederek gondoskodnak a rögzítésről, a megfelelő hőmérsékletet pedig a speciális melegítő matrac biztosítja az utazás során. A Baby Pod külső hevederekkel egyszerűen rögzíthető a repülőgép vagy mentőautó hordágyához.