A TrustAir Aviation Kft. az egészségügyi ellátások gyakorlati végzése mellett nagy figyelmet fordít az elméleti alapokra, az oktatásokra és a folyamatos továbbképzésre. Emellett több, a mai napig hiánypótló szakkönyvet szerkesztettünk és adtunk ki.

Egyedülálló kiadványunk a “Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban” és az „Intenzív transzport”.

A kiadványokról bővebben ITT olvashat és igény esetén a Medicina Könyvkiadó weboldalán meg is rendelheti azt.

Elsősegély oktatás

Szakképzett munkatársaink általános elsősegélynyújtási tanfolyamokat tartanak: kiscsoportos előadás, interaktív eszközös bemutató és/vagy gyakorlati oktatás formájában. Az elsősegély tanfolyamok tematikáját a megrendelői igények – az adott környezetben (pl. munkahely) leginkább előforduló vészhelyzetek alapján alakítjuk ki.

Újraélesztés bemutató és gyakorlati képzés

Az újraélesztés oktatása az elsősegélynyújtó tanfolyamok speciális és kiemelt részét képezi. Munkatársaink, akik aktívan vesznek részt az intenzív betegellátásban, szakképzett, gyakorlott és akkreditált újraélesztés oktatók. Tanfolyamaink tematikája az eszköz-nélküli (BLS) és a félautomata defibrillátoros (AED) újraélesztés technikáinak elsajátítását célozza. A gyakorlati oktatás során munkatársaink prezentációs eszközök segítségével tanítják meg az újraélesztés helyes technikáját a hallgatók számára.

Alapfokú tanfolyamainkon a hallgatók a 4 órás képzés alatt elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek, a leggyakoribb sürgősségi állapotokkal kapcsolatos életmentő beavatkozások, valamint az eszköz nélküli újraélesztés elsajátításával kapcsolatban. Az emelt szintű, 8 órás képzés alkalmával az alapképzés már kiegészül a (fél)automata defibrillátor használatának elsajátításával, valamint a biztonságos defibrillátor használatának gyakorlásával.

Az alábbiakban bemutatjuk az általunk használt oktatási, demonstrációs eszközeinket:

Az AMBU SAM

Az AMBU SAM az eszköz nélküli újraélesztés oktatására alkalmas torzó. A mellkaskompresszió megfelelő mélységét kijelző szalaggal ellátott babával lehetőség nyílik BLS, X-BLS oktatására, a minőségi mellkaskompressziók elsajátításának ellenőrzésére. A fantom alkalmas (fél)automata defibrillátor használatának gyakorlására, kizárólag gyakorló AED készülék segítségével.

NASCO BASIC BUDDY

A csecsemő újraélesztés oktatására alkalmas eszköz, amellyel lehetőség van a mellkaskompressziók, illetve a lélegeztetés gyakoroltatására. A babával AED használatának gyakorlására is lehetőség van, oktató készülék segítségével.

POWER HEART CARDIAC SCIENCE TRAINER

Az AED trainer félautomata defibrillátor oktató készülék. Az eszköz alkalmas a hatályos X-BLS algoritmus szerinti defibrillátor használat oktatására, gyakorlására. A készülékhez távirányító tartozik, így az instruktornak lehetősége van különböző szimulációs helyzetek változtatására.

TOVÁBBI SPECIÁLIS OKTATÁSI TÉMAKÖRÖK

  • Repülés élettana
  • CRM
  • HEMS

FŐBB REFERENCIÁK ÉS PARTNEREINK

A TrustAir cégcsoport eddigi működése során többek között az alábbi vállalatokkal, szervezetekkel működött együtt, nyújtott számukra egészségügyi szolgáltatásokat, illetve tanácsadási és/vagy projekt-menedzsment tevékenységet is végzett.