Trust Air

Alarm center

A TrustAir Aviation Alarm Centerének munkatársai a nap 24 órájában, a hét minden napján (7/24) fogadják a páciensek és ügyfelek, illetve a biztosítók és az egészségügyi szolgáltató partnerek hívásait.

Munkatársaink több nyelven beszélnek, egészségügyi szakértelmük mellett jó kommunikációs és szervező-képességgel rendelkeznek. Operátoraink felvételét gondos kiválasztási folyamat előzi meg, majd egy sokrétű képzésben vesznek részt. A képzéseket időszakos gyakorlati tréningek, esetmegbeszélések teszik teljessé és folyamatossá.

A TrusrtAir Aviation Alarm Centerének felépítésében fontos szerepet kap a non-stop supervisori rendszer, amely az adott probléma megoldásában azonnali segítséget nyújt a szervező munkatárs számára, legyen az egy bonyolultabb egészségügyi, logisztikai, vagy biztosítási jellegű probléma.

A nemzetközi, légi betegszállítások megrendelésének menete

Az írásos megkeresést és a szükséges paraméterek megadását követően elküldjük árajánlatunkat. Annak elfogadása esetén írásos megrendelés szükséges a járat szervezésének megkezdéséhez. Ennek kézhez vétele után küldjük a visszaigazolást, azaz a szállításról szóló járatkonfirmálásunkat.

A szervezés és a repatriáció bonyolítása során megrendelőink folyamatos tájékoztatást kapnak a járatról, a páciens aktuális állapotáról. A betegszállítások gördülékenyebb ügyintézésének elősegítése érdekében egy írásos megrendelőn túl az alábbi dokumentumokra és információkra van szükség:

    • Honnan-hova történik a szállítás.
    • Küldő orvos nyilatkozata a szállítandó beteg vezető diagnózisáról, aktuális állapotáról, a tervezett szállítás körüli 12 órában várható ellátási igényről. (A rendelkezésre álló adatokon túl szükség esetén ún. „repülés előtti állapotfelmérést” végzünk, hogy eldöntsük, biztonságosan szállítható-e a beteg.)
    • A fogadó kórház nyilatkozata. Igény esetén a teljes betegutat megszervezünk (pl. a Magyarországon fogadó osztályt is megtaláljuk), garantálva ezzel a beteg/sérült felvételét.
    • Fontos, hogy már a megrendeléskor ismert legyen a költségviselő személye (pl. biztosítótársaság), akinek erről nyilatkoznia kell.
    • A beteg (és esetleges kísérőjének) útlevél-, szükség esetén vízumának másolata.
TrustAIR