Trust Air

Kiadványok

A TrustAir Aviation Kft. az egészségügyi ellátások gyakorlati végzése mellett nagy figyelmet fordít az elméleti alapokra, a folyamatos továbbképzésre.

Hiánypótló könyvünk, a “Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban” 2. kiadása 2014-ben jelent meg és azóta is nagy sikernek örvend.

 

Az új könyv modern szemléletű, professzionalizmusra törekvő megjelenítésével a sürgősségi ellátás mindennapi kihívásaira kíván választ adni. Szinte valamennyi korábbi fejezetet teljesen újragondolva, aktualizálva és jelentősen kibővítve, bátor előretekintéssel tárgyalja a prehospitális terület azon diagnosztikus és terápiás lépéseinek témaköreit, amelyek természetesen fundamentumát jelentik a kórházi sürgősségi ellátásnak is. Ennek szellemében a mentőellátás és a kórházi sürgősségi ellátás közti képzeletbeli mentőbejáró ajtaját kinyitottuk, az egyes fejezetek tárgyalásakor az egységes sürgősségi diszciplína elvei mentén dolgoztunk.

A könyv 47 fejezete olyan szemléletben született, hogy minden ritkább és gyakoribb kórállapot helyszíni diagnosztizálása és terápiája is, egyszerű algoritmusok és egy egységes gondolkodásmód mellett a különböző kompetenciájú ellátók számára biztonságosan végezhető legyen.

A fejezetek szerzői között sok, az adott témában jártas, nemzetközi színtéren is elismert szaktekintélyt tisztelhetünk, akiknek széleskörű irodalmi ismeretét és tudományos tapasztalatát olyan társszerzők segítették, akik a prehospitális ellátás mindennapi gyakorlatában rendelkeznek nagy és biztos rutinnal.

A „Diagnosztikus és terápiás eljárások a prehospitális gyakorlatban” című mű olyan fejezetekkel is szeretné megörvendeztetni a kedves olvasót, amelyek teljesen új szemléletet képviselnek és ezáltal előremutató üzenetet hordoznak hazánkban, mint például a „Minőségbiztosítás és dokumentáció”, az „Informatika a sürgősségi ellátásban”, vagy a „Csapatmunka és kommunikáció” című fejezetek.

Természetesen az evidencia alapú szakmai ajánlásokat tárgyaló fejezetek között is van több olyan, amely ebben a könyvben jelenik meg önállóan Magyarországon először, ilyenek például a „Gyermektraumatológia”, a „Lélegeztetési stratégiák”, vagy a „Fájdalomcsillapítás” című fejezetek.

A könyv mindenkinek készült, aki a sürgősségi ellátásban a prehospitális területen dolgozik, de biztos szakmai segítséget nyújt kórházi körülmények között is mindazoknak, akik egy beteg akut egészségkárosodása, állapotromlása, vagy egy kritikus szituáció esetén szeretnének gyorsan és szakszerűen segíteni.

A könyv megrendelhető honlapunkon, illetve a Medicina Kiadó honlapján és megvásárolható országszerte a Medicina könyvesboltokban.

TrustAIR